aku kena kacau atau perasaan ja

08:21:00

assalamualaikum

okey, today nak coklat coklat ngan hangpa , strawberry jemu dah :/ 

1zd4tqr_large

nevermind, harini nak cerita pasal aku kena kacau atau perasaan je

so, alkisah, bermula mcm ni.

Tumblr_m354c6fhf51rpivzmo1_500_large

semasa akhir ramadhan tu, kami pon beronok-ronok kat kampung tok aku, so malam tu, aku, pikah ngan maksu aku dok berkongsi cerita, sebelum tu, tok aku ada cerita pasal kat belakang rumah punya rumah tok aku tu dulu kubur jepun. i don't know lahh.

so, kami pun bercerita, then, tetiba aku tanya mak su aku 

me : kenapa belakang rumah ?  nenek kebayan apa ? 

mak su : ni, depa kata ada rumah  tu *sambil tunjuk ke rumah belakang* bela hant tut. depa kata ada nenek kebayan. 

me : *takot* ye ke, yg kubur tu?

mak su : ye la kot, depa kata.

and an , malam tu aku tidur kat bilik tu. so mcm biasa , sebelum tido aku  kena basuh kaki ngan muka *menjadi tabiat aku dah* 

pastu, kami pon tidoq, aku la paling awaii sekali, tak tau lerr kenapa. 

pukul berapa aku tak pasti, yang aku tau dia agak pagi, mcm pukul 12, 1, 2,3.. lebih kurang laa. then tetiba aku rasa something sentuh aku, maybe mak su aku, dah la aku tidur paling hujung. aku terjaga cara mengejut 

tiba-tiba ja aku TERdengar , tup , tap , tup , tap  , tup , tap. mula-mula  dengar macam kucing jalan, then aku pikiaq balik , takkan la kucing jalan mcm ni, kan ?  aku tak pasti, yg aku dengar serupa mcm "something" jalan . mcm mana nak explain ekk

ha mcm nii, mula-mula dengar mcm tongkat, tup , pastu dengaq macam bunyi kasut terompah, tap. dengar bunyi tu jauh, tiba-tiba makin dekat *jantung serupa nak terkeluar* , TUPP TAPP, kuat bila rasa dia ada kat atas bumbung tepat ngan atas pala aku dok tidoq. pastu dia makin slow balik.

tak pa la, pastu dengaq balik, benda yang sama. banyak kali dia lalu-lalang atas kepala aku sampai hujung rumah. aku mula berpeluh, peluh sejuk okay, meremang bulu. aku rasa lain mcm sangat, hah  

lama jugak lah aku dengaq benda tu, aku memang nak je tengok kat luar, tapi kalau aku tengok, silap hari bulan, *tet no komen lahh. dalam hati dah berdoa banyak, bagi dia tak kacau aku, bagi dia tak ganggu aku dah, berserta ayat kursi, kali ke berapa tah aku baca, bunyi tu tetap tak blahh .

dan akhirnya, aku dgr suara mak aku kat luar, afterthat, bunyi tu dah macam berkurang. makin lama makin hilang. 

kemudian akhirnya aku berjaya tidur 

esoknya aku tak cerita kat sapa-sapa. lusa baru cerita kat mak aku



so sampai sekarang aku pon tak sure benda apa la yang bising mcm tu. jadi kalau nak cerita something tu, kadang orang tak percaya.



Flower-lie-never-somone-text-favim.com-407142_large

kita rasa, kita tau, kita alam. thats why Allah uji aq hari tu, supaya aq lebih berani menghadapi something, tapi perasaan masih takot masih ada. ingat Allah selalu ada bersama kita, kalau kita selalu ingat dia.




You Might Also Like

0 Comment