XD

05:54:00

assalamualaikum >.< hai , hello,urmm , ermm , emmm 

see ! blog ! tukaq lagi . huh ! hemm , rasa mcm nak simple2 je . mals nak terlalu kiut , miut , mcm me . muahahaha ! .  

Tumblr_m3h63iyjny1rtlw3do1_500_large

x best kan x ada lagu :( . youtube tukaq apa tau . terus x boleh guna  , hurmmm . then , tetiba je atas kepalahotak aq ni keluaq mentol then menyala warna kuning , bunyi sekali , ting tong teng !

apakata guna yg kat atas tu SCM music player , lalalala , senang jerk guna ni , time first buat blog tu , cehh susah gila . nak tutorial ?? hahaha .

okey .  nak bagi jugak , x peduli .

mula2 bukak ni --> http://scmplayer.net/

pastu , pilih nak warna apa .



pastu , tekan NEXT .



pastu



isikan song title n song URL . song URL ni copy paste je LINK atas kat youtube tu , alaa , mcm nak shared kat FB tuu  .  tgk la dah highlight kaler biru tuu :)

sudah ?

then  , configure setting tu hangpa buat lahh :


placement of player bar : top atas mcm aq . bottom bawah , tgk kat org lain

tekan DONE .

pastu dia bagi code kan ??

copy code tu  .dahh . balik DASHBOARD - DESIGN - ADD A GADGET - scroll bawah jumpa HTML/Java Script - tekan - paste .

taraaaaaaa :) jadi x ?? kalau x jadi bagi tau nahh :)

selamat mencuba , bye :*



You Might Also Like

0 Comment