minat kpop ?

02:13:00

assalamualaikum~


hari semakin hari, aku semakin lost nak tulis entry apa, semakin benggap,aishh, ni entry kira main tembak ja, mcm nak jawab paper add math.

me : anda minat kpop ?

jawapan a : tak tak, i'm not kpopers !

jawapan b : eii, kpop ? sory~ *duckface*

jawapan c : boleh laa...

jawapan d : tak, aku x suka kpop ! *geleng laju-laju*

jawapan e : sampai bila-bila aq x minat ! *angkat sepanduk*

jawapan f : aku tak tau aku minat ka dak ( jwapan org blur )

jawapan g : kpop ? apa tu ?????????!@#$%^&*(

jawapan h : minat sgttt ! hg tau bigbang ? super junior ? diorg tu bla bla bla bla *gaya gedik sopan*

.::.

dulu aku ni bukan tau pon kpop tu apa, pada hari ke berapa aku start masuk sekolah BBD, aku ditempatkan kelas 4 Alpha. sekolah baru beb,konon x suka lahh, nak pindah sekolah Desa balik. hati memberontak, haha. tambahan pula, dah lah mintak kelas gamma, tup tap dapat kelas alpha, dah tu duduk second last tepi pulak. bengang !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kemudian datang dua org hamba Allah, yg sama ja mcm aku, mintak kelas lain dapat kelas lain, tapi depa lain laa, depa mintk kelas pure sc, aq mintak kelas sastera. lepas tu depa duduk belakang kami. lama kemudian kami ( aq, hani ) di tegur oleh depa, yg sorang tu nama dia faten hanani atau nama glamor dia aten / nani. yg lgi sorang tu nama dia nadhirah atau nama pendeknya nad.

si faten ni tanya lah kami : minat kpop x? 

aq : apa?
 *FYI : bila aq  nervous segala pendengaran serta penglihatan aq kurang berfungsi. hahaha ! sejak dulu x tau kenapa. hmm*

faten : alaaa, korea

hani : haa, x minat sgt


aq : kami kenal girl generation ja sebab dok dengaq kat radio. 
*lagu popular masa tu NOBODY*

faten : hangpa tau super junior ?

aq : dak

hani : tau 

hahaha, sejak tu la aq rasa ^org kedah pon maju dari aq, hahaha. harap ja stay KL tapi kpop pon x tau^


so aq x minat pon kpop, time tu just tau ja kpop tu apa.

 2 tahun yang lalu ....

soalan : kpop tu apa ?

jawapan aq : korea pop

soalan : dari ???

jawapan aq : korea

soalan : hg paling minat ??

jawapan aq : err urmm emm  aaa err.....

sebenarnya x minat apa2 pun, ngehngeh !

setahun kemudian...

...text...

syed : weey hg cuba try tgk running man

me : channel ???

syed : channel korea

..............

bila baca text channel korea aq gelak, berpadalah nak buat lawak, mungkin pada masa tu ada satu cerita / movie / drama siri english yg bunyi agak sama tajuk diaa. hmmm

..............

me : haha, serius laa

syed : serius la ni

.::.

berbulan kemudian....

*bukak channel 393* *mata terbeliak* 

ohh that are real ! running man on korea channel ! aq agak malu la dgn syed pada masa ini, hehehe, punya dulu aq ingat dia tipu aq, ye laa dia kan suka kelentong aq.

"adik tengok cerita ni ! syed kata syok, hg tengok sampai habis pehto hg cerita kat kakak, kakak nak baca buku ! !" arahku ! hhaha. *mak aq suruh aq baca buku time tu :(* hahaha, lagi pun time tu x minat sgt.. *kekejaman ku keatas kpop masa-masa dahulu*

..............

masa habis SPM

my sister bukak running man, adik aq masa tu minat gilaa dgn running man, dia akan tgk setiap hari ! pastu masa  tu aq baru join nak tgk laa syok ka dak ! syok wey ! setiap jumaat 11.50 p.m channel 393 :)

......................

tahun ni...

masa aq tengok running man secara online, aq ada la bukak ep 7, dimana yong hwa sebagai tetamu dalam running man, Ya Allah, dia x lah hensem, tapi perangai di yg kelakar tu buat aq suka kat dia.

oh ya, sejak dari running man lah aq minat kpop, aq dah tau nama semua pemain running man

jae suk, suk jin, kang gary, haha, kim jong kook, kwang soo, ji hyo and joong ki *dia takat ep 41 ja*



You Might Also Like

0 Comment