tutorial : letak lagu dalam blog

03:41:00

assalamualaikum



nak buh lagu mcm ni tak ? jom ikut langkah2  ni :) 

bukak fileden .  lepas tu keluaq mcm ni ! pilih register (belum ada acc) / letak username ngan pass (yg dah ada)



ni nak register, pilih la nak set mana ( dah mcm set menu makanan pulak )


kalau rasa kaya ambik la diamond ke silver ke gold ke. hahaha, kalau percuma ambik yg personal account je ! scroll kebwah sikit ada sign up ! tekan situ. 

keluaq mcm ni, isi dan isi



lepas isi tekan sign up !



okey tekan upload kat banner tu, lepas tu ikut step yg dia ajar ! sebelum tu, sila download lagu yg hangpa suka dulu kat  weblagu

lepas dah choose file ikut step ke-2 upload, dia suruh tunggu, hangpa pi la bancuh milo ka apa ka, huhehuhe
lepas tu dia keluaq mcm ni



copy yg highlight tu

dah copy ??????

okey, bukak pulak mini player ni

dah keluarkan ?



yg copy tadi tu paste kat yg anak panah paste sini, then autoplay pilih 1 !

then pilih colors pulak !


pilih la suka warna apa.

lasttttttttttt sekali 


copy semua kat kotak HTML code !

dashboard - layout - add a gadget - pilih HTML/java script - and paste !

lepas tu view ! okey ! done !



tadi din, azizi ngan najmi mai tempat kerja aq, ahhhhhhhhhh muka din dah lain ! rindu depa <3








You Might Also Like

0 Comment