- what goes around comes around -

23:55:00


assalamualaikum !


554045_2830223050184_2041906644_n_large

aq bukak la weheartit , sebab aq memang suka tengok gambaq ngan baca qoute dari weheartit ni, so satu gambar ( kat atas ) telah menarik minat aq. ermm, bila baca what goes around comes around bukankah satu perkara yg buat kita tertanya-tanya. apa maksud dia. kalau translatekan bunyi mcm apa yang pergi datang kembali. ermm, x puas hati aq translate mcm ni. so aq agak perkataan ni [ what goes around comes around ] maksud dia mcm KARMA, apa yg kita buat, ia akan berbalik kepada kita.

so aq masih x puas hati ! aq pon search la kat google what goes around comes around means . then, aq jumpa la jwapan mcm ni


see, hahaha, sama la lebih kurang maksud dia. benda yg kita buat tak kisah la baik ka jahat ka, benda tu mesti akan jadi kat kita balik. 

but karma is diffrent. karma ni lebih kurang mcm kalau korang buat jahat korang akan kena balasan dia. malah lebih teruk. haha

so buat baik lah guyss, jgn buat jahat sajaa.

lets me give example paling ketara.

abg aq suka kacau perempuan, perempuan naik moto, perempuan jalan kaki, perempuan duduk kat bus stop, perempuan baca buku, perempuan bawak adik, and bla bla bla , jadi sekarang   what goes around comes around ni jadi kat aq, dimana aq sekarang aq selalu diganggu oleh lelaki-lelaki yg x hensem, yg bajet hensem, segala yg menampakkan dia perangai x elok lahh. ye lah, kalau lelaki tu bagus dia x kn kacau perempuan kn ? dia x kan suitt suiit perempuan kan. hemmm ! x suka aku

okey, takat tu ja kot kemerapuan aq, caw, atatata


kalau pandangan mata biasa,
 maybe kita tak nampak apa apa tapi kalau perhati betoi-betoi,
 kita tau ni kehidupan.


petikan daripada twitter nabilah

You Might Also Like

0 Comment