tutorial : letak iklan nuffnang

02:47:00

assalamualaikum !

Tumblr_mjs02wh0ht1rjbpnso1_400_large

tadi aq bukak twitter ada org DM aq suruh ajaq mcm mana nak letak iklan nuffnang ! jadi mari kita mulakan pelajaran kita hari ni ! puhehehe

sebenrnya hari tu pon aq ada buat tuto pasal nak daftar iklan nuffnang ngan cara mengiklankan, tapi disebabkan kena sekat, aq terus ja buang post, padahal.... PENAT TAU DAK AQ BUAT !!!!!!!!!! 

1st, hangpa pi laa log in semua lepas tu , tengok kat tepi tu ada mcm ni kan ? tekan anak panah turun , tekan manage my blogs


dia keluaq mcm ni kan ? hangpa boh la maklumat pasal blog hangpa,  kalau mcm hgpa nak tambah iklan ka apa boleh tekan updates survey, kerichi ? then, tekan add ad unit


lepas tekan add ad unit, keluaq la mcm ni 


mulakan dengan header



  header
 step by step okey :) bukak blog > templates > expand widget templates


 cari :

  <body>


copy code and paste bawah   <body> .

preview and save .

  sidebar

dashboard > layouts > add new gadget


copy and paste kat kotak add new gadget tadi. save and preview

done !

 dalam setiap entry / post



 templates > expand widget templates

cari :

 <data:post.body/>

copy code and paste bawah  <data:post.body/>

 preview and save !

kalau dah jadi, please clap your hand ! yeaa ! *clap clap*


You Might Also Like

0 Comment