trip to langkawi

09:05:00

assalamualaikum !


holaa holaaa. this is my third (i think) entry i pegi jalan2 ! hehe so, i posted gambar ja laa, kan setiap gambar ada cerita ㅅ,ㅅ


ni masa kat jeti kuala perlis, hmm tengah tunggu abah aq parking kereta

ni pon kat jeti, tunggu feri, hmm kami berlepas dalam pkol 10.55 kot


\klik untuk tumbesaran yg mendadak/

ni dalam feri, gambar banyak so aq buat college ja la senang :)


\klik untuk tumbesaran yg mendadak/

dah sampai langkawi, abah aq pi ambik kereta sewa, mazda apa tah, muat la untuk 7 org. then pegi cari rumah tumpangan untuk disewa. nmpak tak kolam kat celah-celah pokok ? aq mandi kolam, maklum lama x mandi, oh ya, aq stay apartment. haha ! best woo mandi kolam, aq try la buat lompat masa nak masuk kolam, then, ayaq masuk kot telinga ngan hidung, balik ja dari kolam rasa ayaq penuh dalam kepala, tapi dah okey dah, kan bila kita tido ayaq keluaq kot telinga / hidung, seperti mana dia gedik2 nak masuk, begitulah gedik2 dia keluaq.


\klik untuk tumbesaran yg mendadak/

sebelum mandi kolam kami pi jalan2, mula2 kitorang pegi oriental village, yaaa, pegi situ nak naik cable car !


\klik untuk tumbesaran yg mendadak/

taraaaa ! kami naik cable car, best ! gayat ! aq pon cuak la, bayangkan dekat puncak bukit ? tinggi baq hiang ! hasilnya, dapat tengok permandangan yg indah ! wahhh sooooooooo amazing ! wonderful island ! seriously !


after naik cable car kami pon jalan2, oh yaa, aq sentuh ulaq and lari melompat ter-jerit2 mcm seorang yg gedik, serious aq geli wey, badan ulaq tu lembut jaa. eeeeeeeeeeeeeeee ! then meneruskan perjalanan, tiba my mom nak berhenti nak tangkap gambaq, sebab kat situ mcm tasik kan, masa aq tengah tengok tasik tu aq pun pusing lah ke kiri, then ternampak papan ada tulis NABILA, aq terus snap sambil gelak, mcm seorang yg mereng tengah syok sendiri. haha ! 


\klik untuk tumbesaran yg mendadak/

taraaa, sekarang kami dekat pantai pasir hitam langkawi !!!!!!!!!!!!!!!



terus ja sampai, terus bawak keluaq hp tangkap gambaq pantai, sanggup pi letak hp kat atas pasir semata-mata nak dapat shot yg terbaik tau !


lepas cari kayu x jumpa, aq nak tulis nama aq ngan yong hwa. then terpaksalah guna kasut aq sebagat alat utuk tulis nama aq ngan yong hwa :) " hey yong hwa look ! i never forget you ! "


then aq lari-lari anak kejar adik aku sebab nak suruh tangkap gambar aq jalan kat gigi air ! then akhirnya setelah puas aq panggil dia :) le[astu, kami ke kedai yg dekat area tu, aq suruh bapak aq beli baju putih yg ada tulis I  LANGKAWI. murah ja RM 5.00 sehelai. sebelum ke sini, kami ke pusat kraftangan jalan2 ja, x beli apa pon, mahai baq hiang baju batik dia.

lepas tu balik apartment, mandi kolam. then tunggu bapa saudara mai ambik kami nak keluaq makan, aq ada saudara kat langkawi. kami makan kat restoran nelayan. em em, maaf ya, restoran ni bukan mcm restoran nelayan kat kl, ni mcm kedai seafood la, ada tomyam bagai, ahh rindu restoran nelayan at titiwangsa !



\klik untuk tumbesaran yg mendadak/

pada keesokkan paginya saya telah dikejut oleh mak saya, dia suruh saya sepsiap nak keluaq pi jalan2. ahh sebenarnya aq harap bila aq bangun aq boleh makan nasi lemak ka apa, perut aq saaaaaaaaaakit sangat almaklum, perempuankan, alaaa ABC . kat sini jugak nak abc pon, nasib mak aq bawak biskut spare. so, tengoklah muka aq, serius muka tahan sakit, sakit gila perut aq, Allah ja tau. sebelum ke makam mahsuri, kami ke tempat proses gamat, then ke gedung batik.

lepastu kami pegi kedai apa tah duty free, emm banyak cokolalat yg family aq beli, aq x lah suka cokolalat sangat, skit2 ja. aq lebih suka gugulala. emm, then balik ke jeti port



taraaa, ohh lupa before kitorang balik apartment semalam, kami ke kedai apa tah nama dia, alaa yg jual pinggan mangkuk, haaa, kami singgah situ and beli mcm2 ! tu yg plastik biru tu, nama kedai dia aq x ingat.



\klik untuk tumbesaran yg mendadak/

bila dah sampai kuala perlis , ambik kereta, balik kedah. masa balik tu baru aq reti nak lena, dalam bot aq x reti nak lena, dah la budak depan annoying gila. bot waktu balik x bosan sangat sebab dorang pasang cd wawa semput, tapi tu la budak depan ni. " hey budak depan tudung express hitam ada line merah, dont kurang ajaq okey "  dia dok diri, aq x nmpak la tv. aq cuma nampak tudung dia, sat diri sat duduk sat angkat tangan, haih geramm nya ! sampai sekarang rasa geram tu x hilang. 

lepas tu sampai la jitra, aq sedaq masa lalu jitra mall , pusing nak pi kedai roti fairy, beli kat kat budak nabil ni, hah, sepatutnya 1 hari bulan ni dah terlajak ke 3 hari bulan pulak :) hehe. happy birthday adek :*

best melancong, aq balik muka happy ja

Tumblr_mejmt8f23f1r9fbe2o1_400_large

ohh ya, nak lebih cerita detail pegi blog budak busuk ni, dia ada la cerita teperinci, aq ni makin lama makin malas :> hahaha dadadaaaa :*


You Might Also Like

0 Comment